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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  29/01/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, R. M. de; BITTENCOURT, P. C. S.; VEIGA, J. B. da.
Afiliação:  RONAN MAGALHÃES DE SOUZA, GRADUANDO FCAP; PAULO CELSO SANTIAGO BITTENCOURT, CPATU; JONAS BASTOS DA VEIGA, CPATU.
Título:  Efeito da matéria orgânica oriunda da capoeira triturada (Mulching) na produtividade de pastagem.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA FCAP, 10.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 4., 2000, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: FCAP, 2000.
Páginas:  p. 323-325.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Freed grasses; Freed legumes; Igarapé-Açu; Pará.
Thesagro:  Capoeira; Gramínea Forrageira; Leguminosa Forrageira; Matéria Orgânica; Pastagem; Produtividade; Vegetação Secundária.
Thesaurus Nal:  Amazonia; organic matter; pastures; secondary forests; yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116803/1/p323-325.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU24728 - 1UPCAA - PP506.8115S471res2002.00094
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2021
Data da última atualização:  08/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PEREIRA, P. F. M.; PICCIANI, P. H. de S.; CALADO, V.; TONON, R. V.
Afiliação:  PAMELA F. M. PEREIRA, UFRJ; PAULO H. DE SOUSA PICCIANI, UFRJ; VERÔNICA CALADO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Electrical gas sensors for meat freshness assessment and quality monitoring: A review.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Trends in Food Science & Technology, v. 118, p. 36-44, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: The simple methods for Freshness assessment have been gained attention in the last years, mainly in case of highly perishable food products as those delivered by the meat sector. Furthermore, the growing demand for fresh and safe food makes the development of reliable, low-cost and time-saving methods for freshness investigation an important need. In this context, gas sensors represent a valuable tool to food freshness and quality monitoring, avoiding the supply and consumption of rotten meat products, which may be associ-ated with foodborne diseases. Scope and approach: The present work gives an overview of the existing gas sensors applied to meat quality monitoring, with emphasis on a particular class of gas sensors, the electrical gas sensors. This type of sensors has been shown to have a promissory interface with wireless technologies, such as the existing NFC (near field communication) and RFID (radio frequency identification) sensor tags, which may lead to meat quality and safety assurance at consumers? level. Key findings and conclusions: The presented literature studies demonstrated that the electrical properties of different materials have been exploited for the development of gas sensors. The implementation of electrical gas sensors interfaced with wireless is a promising technology in the near future because of the possibility of a rapid and accessible meat quality monitoring.
Palavras-Chave:  Electrical gas sensors; Freshness assessment; Meat sector; Quality monitoring; Safety.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15246 - 1UPCAP - DD
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